Ons verhaal

Jan Post, de oprichter van de stichting Een Helpende Hand aan Roemenië, was een man met een roeping en een visie. Hij was 17 jaar oud, toen hij door de Duitsers werd opgepakt en vervolgens kwam hij in een van de concentratiekampen terecht. Daar groeide, vanuit zijn geloof, de overtuiging dat hij zijn leven in dienst van de mensheid wilde stellen. Die roeping heeft hij in zijn werkzame leven proberen waar te maken en nadat hij met pensioen was gegaan heeft hij zijn tijd en zijn geld besteed om mensen in Roemenië te helpen.

Jan Post – Overleden op 23 maart 2014

Het begon heel eenvoudig, maar omdat Jan Post een man met visie was, groeide het werk al heel gauw uit. In een klein dorpje in Roemenië werd een landbouwproject opgezet, werd een gasleiding aangelegd, en vervolgens werd er met behulp van een partner in Roemenië in het stadje Gheorgheni een winkel in tweedehands goederen gestart. Het werk is in de loop der jaren rijk gezegend. In de winkel werken nu mensen, die een eigen boterham kunnen verdienen en dankzij de verkoop in Gheorgheni kunnen er tot in de wijde omgeving kleine projecten financieel en materieel worden ondersteund.

Inmiddels konden we, als stichting, ook in Kampen een tweedehands winkel opstarten: de Jan Posthal. Een eerbetoon aan de oprichter van onze stichting. Met de opbrengst van de verkochte goederen ondersteunen we nu in Roemenië verschillende projecten, met name op het gebied van de ouderen- en gehandicapten zorg. Lees hier welke projecten we al hebben gerealiseerd.

Ons werk is in korte tijd enorm gegroeid. Er werken nu ongeveer 75 vrijwilligers en iedere drie weken verzorgen wij een transport met kleding, meubels, huishoudelijke artikelen, fietsen, tuingereedschap, teveel om op te noemen. Gemiddeld 20 transporten gaan per jaar naar de winkel in Gheorgheni. Inmiddels hebben we vanaf 1997 400 transporten verzorgd.         

We hopen als stichting dit mooie en gezegende werk zolang als nodig te kunnen voortzetten. Je kunt een steentje bijdragen door spullen te brengen of te laten ophalen of door een kijkje te komen nemen in onze winkel.